Пускат ток на завода за въздушни балони в разложкото село Баня

Admin 29 Декември 2017 13:33 Бизнес 0
Пускат ток на завода за въздушни балони в разложкото село Баня
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинският съвет в Разлог разреши изработване на подробен устройствен план, за да се осигури необходимата техническа инфраструктура и електрозахранване на завода, който ще произвежда въздушни балони в местността Конещица в село Баня.

Решението бе взето кто резултат от инвестиционното намерение за изграждане на „Кабелна линия НН” от Александр Викторович Таланов, управител на „Научно производствено предприятие „Русбал” ООД. Трасето за външно електрозахранване преминава през имоти общинска собственост, за което има предварителното съгласие на местния парламент в Разлог за учредяване на  ограничени вещни права и сервитути в размери, определени с парцеларния план на трасето.

Приключено е строителството на завода за топловъздушни балони, остават само дребни довършителни работи. Напълно завършени и оборудвани са и трите етажа на сградата, която е с разгъната застроена площ от 800 квадратни метра. В началото ще бъдат наети 30 работници. На по-късен етап броят им ще расте.

Всички наеи служители ще преминат през специален курс на обучение, за да придобият необходимите умения за производство на топловъздушни балони. Приоритетно ще се наемат местни хора. Тук ще се правят и батути, както и надуваеми замъци. Инвестицията е за около 2 млн. лв. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини