Коледният дух завладя Белица, кметът Ревански пожела здраве и благодат

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

И тази година коледният дух изпълни сърцата на жителите и гостите на община Белица, благодарение на пъстрата празнична програма, подготвена от местното кметство и читалище "Георги Тодоров-1885".

Тържеството започна в 11.00 ч. с поздравително слово на кмета Радослав Ревански.

“Уважаеми граждани и гости на община Белица, от мое име, от името на Общинска администрация и от името на всички мои братя мюсюлмани от общината ви поздравявам с най-светлия християнски празник Рождество Христово. Лично аз се чувствам горд от факта, че съм кмет на община, в която по братски съжителстват от векове хора от различна религиозна общност, които заедно празнуват своите празници. Нека мирът, смирението, състраданието и добротата в душите, съпътстват всеки един от нас!. Нека в ежедневието си продължим да бъдем все така единни и мъдри. Да се обичаме и да си помагаме в трудни и радостни дни, както до сега. А за гостите на Белица искам да кажа, че при всяко тяхно идване, ще намират Белица все повече и повече променена. С цялото сърце ви пожелавам преди всичко здрава, благодатна и щастлива 2018 година“, пожела градоначалникът.

Програмата продължи с приветствие на Дядо Коледа, който, както всяка година, бе дошъл от далечна Лапландия с голям чувал подаръци за децата на Белица.

В традиционния конкурс за „Най-добре коледно украсена къща”, съпроводен от парични награди и грамоти, осигурени от община Белица, журито, представлявано от заместник-кметовете на общината Сабит Гагъм, Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева, определи първото място за богато украсения дом на инж. Иван Богданов и д-р Лилряна Самарджиева. Второто място зае домът на Георги и Христина Зотеви и две трети места заеха къщите на сем. Васил и Величка Самарджиеви и Иван и Елена Георгиеви.

В конкурса „Моето вино е най-добро”, жури в състав: председател – старши специалист "Хуманитарни дейности при общинска администрация Белица" - Крум Попов и членове Александър Ваканов, който е и член на новосъздадения клуб в Белица - „ Млад винар – 2017“, както и опитният дегустатор Николай Лазаров, оцениха по достойнство произведените бяло и червено вино от майсторите винари на Белица . Те наредиха на първо място в конкурса за бяло вино Иван Мадолев, на второ място - Георги Мадолев и на трето - Александър Попов.

За червено вино отредиха първото място на Веселин Веселинов, второто място зае Иван Мадолев и третото място получи Костадин Зотев.

Ръководството на читалище „Георги Тодоров-1885” благодари на всички участници в културно - развлекателната Коледна програма и в традиционните коледни конкурси, които обединиха жители и гости в общо веселие и празничност.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини