Задържана е жена за убийството на детето в Момчилград

Admin 18 Декември 2017 09:21 България 0
Задържана е жена за убийството на детето в Момчилград
Снимка: БГ НЕС, архив

Близка роднина на убитото 7-годишно момиченце в Момчилград е била прегледана в Спешното отделение на болницата в Кърджали около 22 ч. снощи, пише сайтът rodopi24. Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано. Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража, разкриха отлично осведомени източници пред изданието.

Според криминалисти детето, което беше открито убито в дома си, е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните ѝ били залепени с тиксо. По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие, това пише в. „Телеграф“.

Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството. Сигнал за трупа е подала майката на момиченцето Садет Муса, след като се прибрала от работа. „Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“, коментирали униформени пред „Телеграф“.

Медици са категорични, че детето е било удушено, като някой е притискал устата и ръцете му с ръце. „До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин“, обясняват те. „Затова основната версия е, че тя е удушена от жена“, коментираха психолози от МВР, цитирани от Вести.бг.

Най-дълго вчера са продължили разпитите на майката Садет Муса, като в тях е участвал и психолог на вътрешното ведомство.

Очаква се днес Окръжна прокуратура и Областна дирекция на полицията да дадат пресконференция.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини