Ски легендата Кристиян Гедина с Почетния знак на Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Градоначалникът на Банско - Георги Икономов, връчи Почетния знак на кмета на най-големия италински спускач за всички времена – Кристиян Гедина. Това стана на церемонията по официалното откриване на зимния сезон 2017-2018 г. 

"Поредният ни гост Кристиян Гедина се превръща в добър посланик на Банско и България по света. Затова заслужава това отличие. Искаше ми се днес да обявя, че имаме одобрени промени в Плана за управление на Национален парк „Пирин”, които да позволят изграждането на втора кабинкова линия. Вярвам, че това скоро ще бъде факт”, заяви Икономов от сцената.

Той изтъкна, че Банско продължава да получава признания, както в страната, така и в чужбина. Многобройни са класациите, в които ски центърът е обявяван за най-предпочитана дестинация, многобройни са наградите, които хотелиерите получават за своята работа. „Банско е фактор, Банско е любимо място за зимни спортове, и това е благодарение на всички, които работят в сферата на туризма в Банско. Пожелавам на туристическия бранш страхотен сезон”, каза още кметът.

Сред официалните гости бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а специално за събитието вицепремиерът Валери Симеонов изпрати поздравителен адрес.

„На прага сме на поредния успешен зимен сезон. Министерството полага усилия за развитието на планинския туризъм, а това означава нови писти, нови съоръжения, нови лифтове, за да гоним нови върхове. Очакваме 10% ръст на туристите тази зима в сравнение с миналата”, каза министър Ангелкова. За повече спортни съоръжения в Банско се обяви и спортният министър Красен Кралев.

След откриването на зимния сезон на сцената излезе популярната поп-фолк изпълнителка Анелия, която разигра банскалии и гости на курорта на площада. Със заря след концерта на певицата бе сложен финалът на празненствата. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА ЗИМНИЯ СЕЗОН В БАНСКО ВЪВ ФОТО НОВИНИ

ИЛИ ТУК: http://ilindenpres.bg/photo/32-zvezdno-shou-dade-start-na-zimniya-sezon-v-bansko/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини