Скиор ветеран се спусна по пистите над Банско редом до Марк Жирардели и Кристиан Гедина

Admin 16 Декември 2017 16:52 Туризъм 0
Скиор ветеран се спусна по пистите над Банско редом до Марк Жирардели и Кристиан Гедина
Звездно шоу откри ски сезона в Банско, снимки: Иван Обрейков

Банско откри ски сезона с истинско звездно шоу. Двама велики скиори направиха демонстративни спускания днес в ски зоната пред хиляди любители на Пирин планина и на белите спортове.

Перфектна форма показаха петкратният носител на световната купа и почетен гражданин на Банско – Марк Жирардели, и най-големият италиански спускач за всички времена – Кристиан Гедина. Редом до звездите се нареди и 85-годишният банскалия Асен Тренчев, който направи безупречно спускане.

„За мен е гордост да се спускам до такива шампиони. Чудесно е, че още ме бива със ските. Нашият зимен център е разкошен”, сподели възрастният мъж. Той изненада с подаръци звездните гости - даде им по едно дървено чукче за месо, които сам изработил от парче мура.

Пищна заря ознаменува началото на зимен сезон 2017/2018 година в Банско. 

Звездата на италианските ски Кристиян Гедина изрази своята подкрепа за развитие на ски зоната в Банско, като подписа петицията за промяна на Плана за управление на НП „Пирин”, която ще разреши изграждането на втори кабинков лифт.

„Видях с очите си огромната нужда, която има зимният курорт от втора кабина. Надявам се, че този въпрос ще бъде решен и искам при следващото си идване тук да открием заедно втория лифт. За първи път съм тук, слушал съм много за Банско от колегите си, курортът е на световно ниво”, заяви най-добрият италински скиор в скоростните дисциплини.

Кметът на община Банско – Георги Икономов, бе категоричен, че втори лифт в града ще има, въпреки че зелените заливат с фалшиви новини публичното пространство. „Вярвам, че до 28 декември ще има положително решение по този въпрос и догодина ще има конкретни действия по реализирането на този проект. Банско вдига нивото си с всяка изминала година. Благодаря на Гедина и Жирардели за високата им оценка за курорта. Целта ни е с помощта на втория лифт да ограничим потока от коли в планината, искаме да купим електромобили”, подчерта градоначалникът.

Популярната игра „Ловци на съкровища” тази година привлече рекорден брой мераклии – 400, се записаха да ровят в снега, за да се доберат до голямата награда - чисто нов лек автомобил „Ауди А3”. Късметът се усмихна на 49-годишния благоевградчанин Любен Шумарски, собственик на магазин за автомобилни бои. 

Гости на церемонията ще са спортният министър Красев Кралев и министърката на туризма Николина Ангелкова. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА ЗИМНИЯ СЕЗОН В БАНСКО ВЪВ ФОТО НОВИНИ 

ИЛИ ТУК: http://ilindenpres.bg/photo/32-zvezdno-shou-dade-start-na-zimniya-sezon-v-bansko/

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини