Обвиниха шофьора, прегазил с камион студентката в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем шофьор, предизвикал пътен инцидент, при който загина деветнадесетгодишно момиче

С Постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград за срок до 72 часа е задържан шофьорът на тежкотоварен автомобил, предизвикал пътно-транспортно произшествие със загинало деветнадесетгодишно момиче.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. посл., б. „б“, пр. 1, вр. ал. 1, б. „б“ от НК.

Трагичният инцидент станал около 9 ч. сутринта вчера, 12.12.2017 г., на в гр. Благоевград. Шофьорът на тежкотоварен автомобил – самосвал, пълен с пясък, нарушил установени в Закона за движението по пътищата правила. В резултат на действията му, на пешеходна пътека на ул. „Славянска“, било блъснато деветнадесетгодишно момиче, което починало на място.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, извършил тежко транспортно престъпление, отнело човешки живот.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини