Бръчков отчете по-добри финансови резултати на ВиК-Петрич

Снимка: News.bg
Снимка: News.bg

По-добри финансови резултати отчита за третото тримесечие на тази година ВиК-Петрич след предприетата преди време оптимизация на общинското дружество. Тогава бе въведено ново щатно разписание и бяха съкратени 15 човека. Персоналът от 95 души бе намален на 80 души. Това намали брутното трудово възнаграждение на месец с 10 000 лева, както и осигуровките, и данъка върху тази сума. В същото време са свити и разходите за материали през третото тримесечие с 20 000 лева, а за ползването на външни услуги – с 40 000 лева.

Кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, обяви на сесия на общинския съвет в края на ноември, че са увеличени приходите от услугите за доставка на вода и канал. Дружеството е с положителен резултат от 89 000 лева. В сравнение с третото тримесечие на миналата година пък увеличението е със 100 000 лева. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини