Осъдиха шеф на надзорна фирма, опитал да измами Общината преди 8 г.

Admin 09 Декември 2017 10:18 Региона 0
Осъдиха шеф на надзорна фирма, опитал да измами Общината преди 8 г.

Управител на дружество, удостоверил неверни обстоятелства в протоколи по договор с Община Благоевград, бе осъден на пробация. 

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура - Благоевград и подсъдимата Г.Н., обвинена за извършено от нея престъпление по чл. 311, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимата Г. Н. била управител на "Н. К." ООД и в качеството си на длъжностно лице осъществявала строителен надзор и инвеститорски контрол по договор, сключен между Община Благоевград и дружеството й. В периода 07.08.2009 г. - 21.12.2009 г., в кръга на службата си, тя
съставила официални документи, в които удостоверила неверни обстоятелства. Тя била длъжна да установи извършените и подлежащи на заплащане строително-монтажни работи във връзка с изпълнение на обект "Реконструкция на игрално поле на стадион "Христо Ботев", включващ пет подобекта.

В два протокола подсъдимата Н. посочила строително-монтажните работи, които не са били реално извършени към датите на съставянето им или били извършени в по-малък обем и в различен вид. Въпросните документи следвало да бъдат използвани като доказателство за конкретни обстоятелства.

За извършеното от подсъдимата Г.Н. документно престъпление й е наложено наказание "Пробация" за период от шест месеца, включващо
задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. пределението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини