Англичани сред най-големите дарители за бедни и болни в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Англичани, които живеят постоянно в Банско, дават пример с дарителските си акции в подкрепа на нуждаещи се деца и възрастни.

Миналата година чужденците учредили неправителствена организация, чиято основна дейност е дарителството. Самите те от 3 години правят кампании в помощ на потребителите на всички социални заведения в община Банско. Винаги в навечерието на Коледа правят благотворителни търгове, за да набират средства за своята кауза. Всички пари, които съберат, даряват на социалните центрове. В момента се оборудва сензорна стая в Дневен център за деца с увреждания „Здравец” в града под Тодорка.

Заради благотворителните каузи, преди дни им бе връчена грамота за приноса им към хората с увреждания. Неправителствната организация “Sunflower” /Слънчоглед/ на англичаните бе обявена за „Дарител на 2017 г.” от община Банско. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини