Жителите на Сатовча отново заедно в помощ на сираци и болни деца

Admin 05 Декември 2017 13:13 Региона 0
Жителите на Сатовча отново заедно в помощ на сираци и болни деца
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Сатовча организира за осма поредна година благотворителна инициатива за сираци и деца с увреждания до 16-годишна възраст. По традиция кампанията завършва с благотворителен бал в навечерието на Коледа и Нова година. През целия месец декември ще се проведат редица прояви в подкрепа на каузата за набиране на средства.

Служители на кметствата, бизнесмени, учители, социални работници, местни хора и гости граждани ще се включат в благородното дело. В зависимост от събраната сума парите ще се разпределят на нуждаещите се. Най-напред ще се осигурят средства за децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал догодина. Целта е да им се помогне финансово за закупуване на облекло за паметната за тях вечер. Останат ли средства, ще се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждания до 16-годишна възраст.

„Обръщаме се към всички жители и гости на общината, към местния бизнес, както и към всички институции с молба за финансова подкрепа и съпричастност”, обявиха от община Сатовча.

Благотворителната кампания е съпроводена и с импровизирано наддаване за предмети, които са изработени от местни майстори  - дърворезба, картини от камък, пясък и акварел, старинни вещи. Ще се купуват и интересни артикули и сувенири, направени от сръчните ръце на деца от местните детски градини и училища. „Нека вдъхнем надежда и вра в доброто на нуждаещите се деца”, призовават организаторите. Средства могат да се даряват в определените за целта каси в сградите на общината и кметствата във всички населени места, както и по банкова сметка. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини