3D кино ще отвори врати скоро в Сандански

Admin 05 Декември 2017 13:03 Региона 0
3D кино ще отвори врати скоро в Сандански
Снимка: inews.bg

В навечерието на Коледа жителите на Сандански ще могат да усетят магията на киното. В близките дни предстои да заработи нов и модерен киносалон, който ще се намира в сградата на Народно читалище „Отец Паисий”.

Залата е оборудвана с най-съвременната кинотехника. Санданчани най-сетне ще могат да се насладят на прожекциите на 2D и 3D филми. „Дълги години бяхме без кино и се радваме, че най-после това ще се случи. Ще бъде в залата, която някога също е посрещала любители на киното, но после е давана под наем и се е ползвала за други цели. Наемът за помещението е минимален, целта е градът да печели от наличието на модерно кино, а не читалището да печели”, споделиха от ръководството на НЧ „Отец Паисий”.

 Предстои и откриване на обновената по проект за енергийна ефективност сграда на Дома на културата, ремонтиран бе Летният театър. „За нас културата и изкуството са приоритет. Затова през изминалата година обогатихме програмата в общината. Домакини бяхме на „BG Music Festival”, за първи път имаше Детски „Пирин Фолк“, организираме много изложби, големи театрални и танцови спектакли, какато и Алеи на занаятите в град Сандански и град Мелник”, каза още градоначалникът.

По повод 180 години от рождението на Васил Левски община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ превърнаха в реалност една дългогодишна мечта на поколения санданчани. В града навръх 18 юли, рождената дата на Апостола на свободата, бе открит паметник на великия българин. В края на 2016 г. бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански. Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптора Борис Борисов и архитект Пламен Цанев. Стойността на проекта е 25 хил. лв., от които 9 хил. лв. бяха осигурени от членовете на Инициативния комитет Сдружение „Дякон Левски”. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини