3D кино ще отвори врати скоро в Сандански

Снимка: inews.bg
Снимка: inews.bg

В навечерието на Коледа жителите на Сандански ще могат да усетят магията на киното. В близките дни предстои да заработи нов и модерен киносалон, който ще се намира в сградата на Народно читалище „Отец Паисий”.

Залата е оборудвана с най-съвременната кинотехника. Санданчани най-сетне ще могат да се насладят на прожекциите на 2D и 3D филми. „Дълги години бяхме без кино и се радваме, че най-после това ще се случи. Ще бъде в залата, която някога също е посрещала любители на киното, но после е давана под наем и се е ползвала за други цели. Наемът за помещението е минимален, целта е градът да печели от наличието на модерно кино, а не читалището да печели”, споделиха от ръководството на НЧ „Отец Паисий”.

 Предстои и откриване на обновената по проект за енергийна ефективност сграда на Дома на културата, ремонтиран бе Летният театър. „За нас културата и изкуството са приоритет. Затова през изминалата година обогатихме програмата в общината. Домакини бяхме на „BG Music Festival”, за първи път имаше Детски „Пирин Фолк“, организираме много изложби, големи театрални и танцови спектакли, какато и Алеи на занаятите в град Сандански и град Мелник”, каза още градоначалникът.

По повод 180 години от рождението на Васил Левски община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ превърнаха в реалност една дългогодишна мечта на поколения санданчани. В града навръх 18 юли, рождената дата на Апостола на свободата, бе открит паметник на великия българин. В края на 2016 г. бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански. Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптора Борис Борисов и архитект Пламен Цанев. Стойността на проекта е 25 хил. лв., от които 9 хил. лв. бяха осигурени от членовете на Инициативния комитет Сдружение „Дякон Левски”. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини