Безредици в Киев след зрелищен арест на Михаил Саакашвили

Admin 05 Декември 2017 12:40 Свят 0
Безредици в Киев след зрелищен арест на Михаил Саакашвили
Източник: newsone.ua

Следователи от Службата за сигурност на Украйна разбиха вратата на жилището на Михаил Саакашвили в центъра на Киев, където започна обиск, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на украинската партия "Движение на новите сили", оглавявана от бившия грузински президент.

Украинското правосъдие обвини бившия губернатор на Одеска област и лидер на опозиционната партия "Движение на новите сили" Михаил Саакашвили в опит за сваляне на държавната власт. Това съобщи пред журналисти адвокатът му Павло Богомазов, предаде ТАСС. 

По-рано днес Службата за сигурност на Украйна започна обиск в жилището на Саакашвили в Киев. Бившият грузински президент се качи на покрива на сградата и нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да оказват съпротива на властите. Край сградата избухнаха безредици. Депутатът от Върховната рада Виктор Чумак каза след това, че Саакашвили е бил задържан от служители на специалните сили. 

"Настояваме за обяснения и отправяме молба за предотвратяване на евентуално отвличане и други незаконни действия", заявили хора от партията. Събитията се излъчват от място чрез видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното ръководство. 

От кадрите личи, че край апартамента на Саакашвили стоят неколцина напълно екипирани служители на ССУ. Един от тях обясни, че съдът е издал необходимото постановление за извършване на следствените действия. Адвокатите на Саакашвили не се допускат в жилището. Край сградата има полицаи и пожарникари. 

Според кореспондент на ТАСС обаче агентите на специалните сили не могат все още да изведат Саакашвили от сградата, защото негови съратници са блокирали улицата пред нея. Там има около 200 души. При сблъсъците им с полицията е пострадал един човек. 

Източник: БТА

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини