Дянков: Магистралите няма да върнат хората от чужбина

Admin 04 Декември 2017 10:20 България 0
Дянков: Магистралите няма да върнат хората от чужбина
Снимка: Novini.bg

България се нуждае от нова регионална политика и връщане на хората в обезлюдените райони. За това призова бившият финансов министър Симеон Дянков по Нова тв. Той припомни, че Северна България се обезлюдява. И затова, каквито и магистрали да се строят, това няма да върне хората от чужбина.

По думите му, икономиката се поддържа основно от областите София, Бургас, Стара Загора, Пловдив. Но в Северна България икономиката липсва.

„Пред нас има поне три-четири години с добър икономически растеж между 3 и 5 %. Но те се изработват основно в София, Бургас, Стара Загора, в Южна България. Какво трябва да се направи? Да се гледа област по област”, подчерта финансистът.

Дянков отбеляза, че в Бюджет 2018 за пореден път се дават допълнителни пари, близо 400 млн. лева допълнително спрямо предишните години. А само за последните седем години са дадени близо 2 млрд. лв. повече пари.

„Системата ги усвоява, но здравеопазването не се подобрява. Докато имаме бивш финансист, който е здравен министър, имаше поне някаква надежда, че ще може цялата система да се преразгледа. А не такива частични мерки, за да се каже, че няма да има нови болници, няма да има нови лекарства. Това според мен не е добра стъпка”, заяви бившият министър на финансите Симеон Дянков.

Според него мораториумът върху лекарствата е грешка, която показва, че по-общата политика в здравеопазването продължава да липсва.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини