Йоана Везенкова на второ място в конкурса «Мис Македонско девойче »!

снимка : Маргарита Недкова
снимка : Маргарита Недкова

Зa 12-a поредна година Националната женска организация при ВМРО, читалище "Македония" и Ансамбъл "Гоце Делчев" организираха уникален по своя характер конкурс за истинска българска красота "Мис Македонско девойче".

Благоевградчанката Йоана Любомирова Везенкова бе избрана на второ място в престижната надпревара. Тя е на 16 години и уча биология и химия в ПМГ „Акад. Сергей Корольов” в Благоевград. Обича да пее, да чете книги и е зодия Близнаци, като посланието й към хората бе: „Погледнете живота от към хубавата му страна и се усмихвайте по-често, защото усмивката краси човека!”

Конкурсът се проведе в София в Weplay - Mall Paradise, като журито, водено от заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова, имаше трудната задача да направи своя избор измежду 16 избрани красавици от всички краища на България и Република Македония.

Надпреварата се проведе в три тура - за спорно-елегантен стил, по преценка на кандидатката; в национални носии и в официални бални облекла.

Петя Веселинова от Варна стана победителка в крайното класиране на конкурса за българска красота „Мис Македонско девойче“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини