Криминалисти откриха дрога, 55 000 евро и нарязан тютюн в Петричко

Снимка: ОД МВР-Благоевград
Снимка: ОД МВР-Благоевград

Криминалисти на ОДМВР-Благоевград откриха и иззеха над 3 кг хероин. На четирима мъже са повдигнати обвинения.

Операцията е реализирана на 29 ноември от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Благоевград и колегите им от РУ-Петрич, под наблюдението на Окръжна прокуратура. Към 05.30 часа, в района на ГКПП Кулата – Промахон бил спрян лек автомобил „Фолксваген Туарег“, управляван от Н. Е./38г./ от Казанлък. При последвалото претърсване на колата, криминалистите открили тайник, в който били укрити пакети с 2,018 килограма кафяво, прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин.

В хода на организираните незабавни действия е засечен втори автомобил – „Ауди“, е задържан негов съгражданин – А.Д./48г./, съпричастен към престъпната дейност. При извършените процесуално-следствени действия от колата са иззети  близо 2 900 евро. В рамките на операцията криминалистите предприели претърсвания в жилища, обитавани от С. К./54г./ от с.Тополница и Б. Д./48г./ от с.Скрът, също съпричастни към престъплението.

От дома на С.К. са намерени и иззети около 1,050 килограма хероин, близо 599 г канабис, около 12,07 г амфетамин и 1,6 грама кокаин. На адреса са открити и над 55 000 евро и приблизително 3 500 лева, както и акцизни стоки без бандерол - близо 1.500 кг нарязан тютюн и около 400 литра алкохол. От жилището на Б.Д. криминалистите иззели сумата от около 8 000 евро. На С.К. и Б.Д. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.354А, ал.1 от НК, а на А.Д. и Н.Е. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 242, ал.2 от НК.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини