Майка опита да изведе детето си през Кулата с фалшив документ

Майка опита да изведе детето си през Кулата с фалшив документ

Обвиняемата Р. М. се призна за виновна, че е направила опит да измами граничните власти на ГКПП-Промахон-Кулата. Жената пристигнала на 8 март 2014 г. на граничния пункт. Пред дежурен граничен полицай тя показала при проверката неистински частен документ – декларация от съпруга й, баща на малолетната им дъщеря. Целта била да премине границата заедно с детето си в посока Гърция. Съгласно фалшивия документ е дадено съгласие от бащата дъщеря им да пътува заедно със своята майка извън територията на България. Установено е, че подписът на бащата е фалшифициран.

За съставянето на документа не може да се търси наказателна отговорност от майката, решиха магистратите. Те наложиха наказание „Лишаване от свобода” за три месеца на обвиняемата с 3-годишен изпитателен срок. Сторените по досъдебното производство разноски в размер на 101.97 лева, представляващи възнаграждение на вещото лице за изготвената съдебно-графологична ескпертиза, ще се заплатят от обвиняемата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини