В Гърция внасят законопроект за легализиране на канабиса

Admin 27 Ноември 2017 10:28 Свят 0
В Гърция внасят законопроект за легализиране на канабиса
Снимка: Дарик, архив

Инвеститори желаят да вложат над 1,5 милиарда евро в отглеждането на канабис за медицинска употреба в Гърция, съобщава Агрозона.бг, цитирайки земеделския министър на страната Евангелос Апостолу. Топлият и слънчев климат на южната ни съседка, заедно с потенциално бъдещо законодателство, което ще легализира употребата и отглеждането на канабис за медицински цели, примамва производителите и инвеститорите. Такива инвестиции могат да донесат повече от 1,5 милиарда евро и да помогнат за икономическото възстановяване, коментира Апостолу, цитиран от greekreporter.com.

Според изследване на гръцкото правителство един отделен кампус от 12 до 15 оранжерии за канабис може да създаде 400 работни места, което е важна стъпка за намаляване на високите нива на безработица.

Предстои гръцкото правителство да внесе в Парламента законопроект за легализиране на канабиса. Това ще се случи преди края на годината, за да има достатъчно време за прибиране на реколтата през следващото лято.

Отглеждането и продажбата на канабис ще бъде строго за медицински цели. „Хиляди гръцки домакинства, страдащи от тежки заболявания като рак и болестта на Паркинсон, ще могат да получават гръцка марихуана, съгласно насоките на Световната здравна организация“, каза гръцкият министър.

Що се отнася до притежанието на канабис за лична употреба, то ще остане забранено.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини