Борис Ячев: 12 000 българи живеят и работят в Португалия

Admin 25 Ноември 2017 14:28 Бизнес 0
Борис Ячев: 12 000 българи живеят и работят в Португалия
Снимка: Пресцентър

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това съобщи председателят на парламентарната група за приятелство България-Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“, изрази удовлетворението на групата за приятелство от изключително доброто ниво на двустранни отношения между България и Португалия – така, както съответстват връзките между две приятелски държави, между които няма неразрешени въпроси.

„Много са общите теми, които можем да дискутираме  – две държави, членки на ЕС и НАТО, но аз ще изтъкна само част от позитивните неща“, каза Борис Ячев. По думите му едно от тях е изключително топлия прием, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там. Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за приятелство и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“.

Борис Ячев подчерта още веднъж значимостта на подкрепата на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подкрепа, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от изключително доброто ниво на двустранните отношения. По думите му португалците търсят нови възможности за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи ефективно.

По време на срещата бе потвърдено посещение на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 г., съобщи още Борис Ячев.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини