Представиха проекта за бизнес зона в Сандански пред немски инвеститори

Александър Манолев с ръководството на Външно напревление на  Индустриално-търговската камара за Мюнхен и  Горна Бавария
Александър Манолев с ръководството на Външно напревление на Индустриално-търговската камара за Мюнхен и Горна Бавария

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев е представил проекта за индустриална зона Сандански пред някои от най-големите организации на германския бизнес в Бавария. За това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката. В рамките на свое посещение в провинцията той е представил възможностите за инвестиции в региона пред представители на Индустриално-търговската камара за Мюнхен и Съюза на производителите на машини и съоръжения.

„Стратегическото географско положение е едно от предимствата на България като бизнес и инвестиционна дестинация“, е казал Александър Манолев. По думите му баварските компании могат да се възползват от тази възможност чрез производствени инвестиции, логистични центрове и междуфирмено коопериране за разширяване на присъствието си на пазарите на страните от Централна Азия, Близкия и Далечния Изток и Северна Африка. Той е представил и индустриалните зони в България и плановете за обособяване на нова локация при Сандански. „Тази нова зона, която е в процес на обособяване може да предложи улеснен достъп до трети страни през Солунското пристанище и благодарение на модернизиращата се инфраструктура в региона“, е подчертал икономическият заместник-министър.

Съюзът на производителите на машини и съоръжения представлява над 3 200 предимно средни предприятия от индустрията на инвестиционните стоки, с което е най-големият индустриален съюз в Европа. Той представлява общите икономически, технически и научни интереси на машиностроенето, особено по отношение на национални и международни организации, институции и икономически кръгове.Германската машиностроителна индустрия е водеща в международен мащаб – в 25 от 31 сравними специализирани сектора германските фирми са в топ 3, а половината дори са водещи в световен мащаб.Производството на машини и съоръжения в Германия има над 1 млн. служители и е най-големият индустриален работодател. С годишен оборот от 220 млрд.евро е един от водещите индустриални сектори в Германия.

Индустриално-търговската камара за Мюнхен и Горна Бавария е най-голямата в провинцията и една от най-големите предприемачески мрежи в Европа. В нея членуват около 380 хил. фирми.

Зам.-министър Манолев е на посещение в Мюнхен по покана на Министерството на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите на Бавария за участие в Деня на експорта на провинцията. България бе и официален гост на Тържественото връчване на Наградата за експорт Бавария 2017, на което присъстваха над 100 баварски компании, както и представители на неправителствения сектор и федералнотоуправление. В рамките  на събитието зам.-министър Манолев се е срещнал и с министъра на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите на Бавария Илзе Айгнер.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини