Опера в галерията радва почитателите на изкуството в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Италианският цигулар и диригент Паоло Гидони и Камерна опера ще разкрият света на романтизма в Градска художествена галерия в Благоевград. Началото на концерта ще бъде от 18.00 часа на 23 ноември/ четвъртък/. Заедно с италианския цигулар пред благоевградската публика ще излезе и Даниела Георгиева на контрабас. Концертмайстор е Милослава Йорданова. Жители и гости на Благоевград ще имат възможност да чуят „Симфония № 5“ от Роберт Шуман, „Дуо кончертанте за цигулка и контрабас“ от Джовани Ботезини, „Симфония №10 за щрайх“ от Феликс Менделсон Бартолди  и „Концерт за цигулка“ от Роберт Шуман.

Концертът, в уютното пространство на Градска художествена галерия, продължава традицията на доброто партньорство между две изкуства. Камерна опера обещава още изненади до края на годината за почитателите на класическата музика, съчетана с модерни елементи. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини