Завод за 6 милиона лева отваря врати през пролетта в Дагоново

Admin 21 Ноември 2017 12:36 Бизнес 0
Завод за 6 милиона лева отваря врати през пролетта в Дагоново
Снимки: ИлинденПрес

Завод за 6 милиона лева ще преработва зеленчуци и плодове в село Дагоново, община Белица. Производственото помещение вече е почти построено, остават довършителните работи.

По план фабриката трябва да отвори врати през пролетта. Тя ще осигури работа на 30 души, а в активния летен за зеленчукопроизводството сезон работниците ще са над 150. Общият размер на инвестицията е 5 821 603,91 лв. От тази сума субсидията по Програмата за развитие на селските райони е 2 827 016,36 лв. Заводът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв. м, а инвеститор е софийската фирма „Био Органик България" ЕООД, заяви кметът на Дагоново – Иван Барабунов.

Инвеститорът харесал селото заради отличната локация - предприятието се намира близо до главния път Разлог-Велинград, а в Дагоново хората са трудолюбиви и с нетърпение чакат да заработи предприятието, за да си осигурят препитанието.

В завода  ще се извършва първична преработка на плодове и зеленчуци, замразяване и изсушаване. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона. В дейностите на предприятието ще бъде включено и сушене на гъби.

Новото предприятие ще работи и ще изкупува приоритетно продукцията на местни производители на плодове и зеленчуци, но при положение, че са с добро качество и отговарят на изискванията. „Това означава сигурен пазар за стоката на нашите съселяни и на жителите на съседните населени места и в нашата община, и в съседните общини Якоруда и Разлог", подчерта кметът Иван Барабунов.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини