Заловиха бракониери, убили дива коза в НП Пирин”

Снимки: НП
Снимки: НП "Пирин"

Полицаи от Банско и служители на Национален парк „Пирин“ спипаха бракониери, убили дива коза. Съвместната акция е проведена в неделя следобед. Униформените спрели към 16:30 часа в района на парка, над Банско, лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от 42-годишния столичанин Б. С. В колата пътувал 56-годишният банскалия А. М. В хода на проверката са намерени у тях и във возилото законно притежавано оръжие и 13 патрона за него, самоделно оръжие с 4 патрона, 5 ножа, две брадви и труп на отстреляна  дива коза. Двамата бракониери са задържани със заповед в ареста до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Разлог.

Сигналът за бракониерския лов е подаден на телефон 112 от туристи. Те съобщили за стрелба в района на 300 метра под хижа Вихрен. Планинарите обяснили, че е била убита дива коза, която е качена от нарушителите в черен автомобил.

Охраната на парка и полицейските служители са извършили незабавни заградителни действия. В местността Мотиката, която е в охранителен участък „Лисичетата“ на територията на парков участък „Вихрен“, е спрян за проверка лекият автомобил с нарушителите. Трупът на дивата коза, пушките и другите вещи са иззети от полицията. Служители на НП „Пирин“ предприеха административно-наказателни производства срещу извършителите. В момента има засилена охрана срещу бракониерски актове в парка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини