Григор Димитров триумфира с титлата в Лондон

Григор Димитров триумфира с титлата в Лондон

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели най-голямата победа в кариерата си, след като триумфира с титлата на финалите на АТР в Лондон. В драматична битка за трофея той победи белгиеца Давид Гофен 7:5, 4:6, 6:3 след повече от два часа игра и се поздрави с успеха.

Григор стигна до два мачбола, пропусна първия, но след това принуди Гофен да сгреши и рухна в сълзи от щастие на корта.

"Иска ми се да мога да опиша емоцията. Трудно ми е в момента. Имах две невероятни седмици. Най-добрите, които съм имал досега. Годината ми беше страхотна. За мен беше чест и удоволствие да играя в този турнир. Благодаря на публиката за страхотната подкрепа. Давид е страхотен играч. Той игра много добре и ми беше много трудно", каза Димитров и благодари на екипа си, както и на приятелката си Никол Шерцингер.

Мачът се изигра пред пълните трибуни на "О2 Арена", като сред публиката бяха куп знаменитости като бившите и настоящи футболисти Дейвид Бекъм, Алваро Мората, Давиде Дзапакоста, Естебан Камбиасо, както и актьорът сър Патрик Стюърт.

26-годишният българин спечели всичките си пет мача в британската столица и взе максималните 1500 точки, с което завършва годината на трето място в световната ранглиста с 5150 точки. Лидер е Рафаел Надал (Испания) с 10645 точки, а втори е Роджър Федерер (Швейцария) с 9605 точки.

Григор и Гофен се срещнаха за втори път само в рамките на седмица. В груповата фаза Димитров разби Гофен с 6:0, 6:2. Белгиецът обаче преди това записа победа срещу Рафаел Надал, а след загубата от Димитров изненадващо победи и Роджър Федерер в полуфиналите. Снощният сблъсък беше и повторениe на финала на турнира в София през февруари, когато Григор надделя със 7:5, 6:4.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини