Приеха дете от Благоевград в Пирогов, има съмнения за домашно насилие

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Момиче на година и седем месеца от Благоевград е транспортирано тази нощ за УМБАЛСМ „Пирогов” с фрактура на черепа, има съмнения за домашно насилие, съобщава БГНЕС. 

Спешните медици се отзовават на сигнал за скандал в ромската махала на Благоевград, подаден от полицейски служители. Пострадалото дете живее с майка си при друг мъж, баща му снощи отишъл да си го вземе. Той твърди, че дъщеря му е бита редовно.

Възникнал скандал между майката, бащата и мъжът, с когото тя сега живее. Майката казала, че детето е настинало и кашля, след като е прието в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, където са установени насинявания и оток на лицето. Майката казала, че детето е паднало по стълбите. Скенерът не е установил фрактура на черепа. С комоцио момиченцето е транспортирано тази нощ за „Пирогов”. Скенерът там е установил фрактура на черепа, няма мозъчен хематом. 

"Уведомиха ни за този инцидент, но все още нищо не може да се твърди, че има упражнено домашно насилие. Това ще изяснят разследващите. При нас до момента не са подавани сигнали, че това дете живее в риск. То е настанено в „Пирогов”, с него е майка му. Лекарите увериха, че нма усложнения и опасност за живота му”, каза Емилия Маникатова, началник на отдел „Закрил на детето” в Благоевград.

В понеделник ще се проведе екипна среща по координационния механизъм за деца в риск от насилие с участието на всички компетентни органи. Ще се вземе решение какви мерки за закрила да се предприемат спрямо детето, ако това наистина се налага. Ще се извърши и пълно социално проучване на родителите и условията, при които живее детето. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини