Асим Адемов с инициатива „Да опознаем ЕС" сред учениците

Admin 17 Ноември 2017 14:30 Европа у нас 0
Асим Адемов с инициатива Да опознаем ЕС сред учениците
Снимка: Пресцентър

През изминалата седмица няколко училища от Благоевград бяха домакини на предприетата от евродепутата Асим Адемов инициатива „Да опознаем Европейския съюз”. Кампанията стартира в ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ и VII СУ „Кузман Шапкарев“ и се предвижда да обхване всички гимназии и средни училища в област Благоевград.

Целта на предприетите информационни срещи е да се подобри осведомеността сред младежите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите, с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването и обсъждането на европейския дневен ред.

„С иновативното си мислене и новаторска визия, младите хора са двигателят на прогреса на съвременното общество. Те са нашето бъдеще и стремеж към създаване на един по-добър свят. Причудливите на пръв поглед идеи са в основата на развитието и усъвършенстването на нас самите и заобикалящата ни действителност“, отбеляза Адемов.

Чрез интерактивна мултимедийна презентация, младежите се запознават с историята на създаването на Европейския съюз и различните институции, функциитеим и ролята, която изпълняват на международно ниво.В отворена дискусия любознателните ученици, се провокират да изразят мнението си относноПредседателството на България на Съвета на ЕС, възможностите им като граждани на Европейския съюз, перспективите на България за приемането й в „Шенген“ и много други въпроси засягащи бъдещото икономическо развитие на страната ни като пълноправна държава членка на ЕС.

При проведените към момента срещи с ученици от IX до XII клас, младежите изразяват силния си интерес към обявения в началото на месеца ученически конкурс на тема „ България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, който ще продължи до края на годината. Допълнителна информация за конкурса е достъпна за всички желаещи да се включат на фейсбук страницата на Асим Адемов.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини