Кметът на Симитли алармира за незаконна дейност над рудник Ораново

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Над рудник "Ораново" се извършва незаконна дейност. Това обяви днес на нарочна пресконференция кметът на община Симитли - Апостол Апостолов.

По думите му, минята получила разрешение да направи отводнителни канали в местността Делвино, но на практика там функционира открит рудник и се добиват въглища незаконно. Той не скри притеснението си, че тази дейност може да предизвика активиране на голямото свлачище в квартал „Ораново”, в частта, която е вляво на Градевска река.

Реакцията на кмета е и заради поредната трагедия в рудника. Преди дни вагонетка се откачи от релсите и уби 54-годишен миньор в рудник "Ораново".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини