Библиотека покани ученици на детско утро с героите на Астрид Линдгрен

Снимки: Регионална библиотека
Снимки: Регионална библиотека

Детско утро под надслов "Моите любими герои от Астрид Линдгрен" събра в Регионалната библиотека в Благоевград любознателните малчугани от трети клас на II Основно училище "Димитър Талев". 

Група ученици представиха живота и творчеството на детската писателка, а други облякоха костюми на своите любими герои – Пипи Дългото Чорапче, Карлсон, който живее на покрива, Емил от Льонеберия, Братята с лъвски сърца, Роня - дъщерята на разбойника, Кати и много други и представиха интересни откъси от книгите на писателката.    

Третокласниците нарисуваха своите любими герои. С детските рисунки бе подредена изложба в библиотеката. Учениците гледаха и анимационния филм „Пипи Дългото чорапче” по популярния рома на Астрид Линдгрен.    

За своето усърдие и добра подготовка за тържеството децата получиха грамоти от Регионална библиотека „Димитър Талев” Благоевград.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини