От 35 години насам за първи път асфалтират улици в Петричко

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Нова асфалтова настилка имат улиците в две петрички села. За село Михнево е извършено фрезоване на съществуващата настилка на улицата, която е входно-изходна за селото, положен е нов асфалтов пласт и са почистени прилежащите тротоари. От години насам това практически е първият асфалт, който влиза в уличната мрежа на село Михнево.

За село Кавракирово нова асфалтова настилка се полага по главната улица започваща от стадиона, покрай площада до излизането на третокласния път с.Първомай – с. Старчево, който също беше изцяло благоустроен. В село Кавракирово се подмени и водопровод около 500 м., за да няма аварии, които да налагат разкопаване на новия асфалт. Освен това, където е било необходимо, са повдигнати съществуващите улични шахти в двете села.

Кметът на село Кавракирово Александър Треновски заяви, че поне от 35 години насам не помни да е полаган асфалт в селото. „За 2017 година приключват ремонтите на пътната и подземната инфраструктура. Имаме подменени общи 6 000 метра водопровод в града и селата. Изкърпената и положена нова асфалтова настилка за годината възлиза на 13 хил кв. м. за града и 12 хил кв. м. за селата. Максимално бързо се стремим вече да ремонтираме участъците, разкопавани при аварии на водопроводната мрежа”, обобщи кметът на община Петрич Димитър Бръчков. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини