Тих преврат в Зимбабве

снимка : туитър
снимка : туитър

Военните в Зимбабве заявиха, че те са взели под стража президента на страната  Роберт Мугабе като казаха: «ситуацията в страната е преминала на друго ниво на управление», съобщи The New York Times.

Агенцията отбелязва, че след «очевидното превземане» на държавната телевизия ZBC офицери в униформа «отричат, че военните са завзели властта» добавяйки, че Мугабе и неговото семейство се намира «на безопасно и надеждно място».

«Ние се насочваме само към престъпниците около него, които извършват престъпления, и предизвикват социални и икономически страдания в страната, за да ги привлечем към съдебна отговорност», — заяви офицер , който е бил наречен главен говорител на шефът на щаба а армията, генерал-майор С. Б. Мойо.

Мойо също зави ,че на всяка правокация ще има отговор.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини