Камбитов търси инвеститори на икономически форум в Брюксел

Атанас Камбитов
Атанас Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще вземе участие в Икономически форум на тема „Инвестиции и възможности за бизнес в България“, който ще се проведе в Брюксел. Срещата се организира от KBC и е по повод българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 година, както и плановете на групата за растеж и развитие на българския пазар.

По време на форума, кметът Камбитов ще представи възможностите за инвестиции в община Благоевград. Участниците имат възможност да се запознаят с подробна презентация за стратегически проекти за развитието на града и общината. Ще бъде представена и визията за надграждане на новия парк „Македония“ в Благоевград, където предстои да бъде изграден модерен Експо център,офиси, с площи клас „А“, изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и голям православен храм.  Подробности около посещението в Брюксел, кметът Камбитов съобщи на пресконференция днес. Бяха показани визуализации на новия парк с неговото надграждане, като кметът  сподели, че се търсят варианти за публично-частно партньорство.

Икономическият форум ще се проведе на 15 ноември, като в него ще вземат още Община Пловдив, президентът Росен Плевнелиев, както и над 70 бизнес организации.  „Надяваме се, че бизнесът ще погледне на Благоевград като една сериозна дестинация за инвестиции“, каза кметът Камбитов.

Целта на форума „Инвестиции и възможности за бизнес в България“  е да очертае икономическия потенциал на България с акцент върху макроикономическата стабилност, предприетите от националните и местни органи мерки за стимулиране на инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите. Тема на срещата ще  бъдат и Европейските структурни фондове и оперативни  програми за икономическо развитие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини