Банско шампион на Пиринско по ОП „Околна среда”

Admin 13 Ноември 2017 16:05 Региона 0
Банско шампион на Пиринско по ОП  Околна среда”
Снимка: ИлинденПрес, архив

Две са общините в Приинския край, които изпълняват проекти по ОП „Околна среда”, съобщават от Областен информационен център - Благоевград. Едната от тях е Банско с мащабния проект "Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Банско с изграждане на ПСОВ". Той е на стойност над 33 млн. лв., от които над 26 млн. са безвъзмездна финансова помощ. Дейностите по проекта се изпълняват и в момента. Те включват изграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК-мрежата на града, както и построяването на нова пречиствателна станция за отпадъчни води, която да обслужва града.

Предвидено е завършване на строително-монтажните работи в източната и западната части на Банско, засягащи ВиК-мрежата, както и завършване на работите по ПСОВ, включително външните ѝ връзки. Отделно от това, като специфичен компонент на работите, е и цялостно завършване на корекцията на река Глазне с цел предпазване от заливане на площадката на пречиствателната станция. Първата фаза на проекта, която беше изпълнена през предходния програмен период, беше на стойност 50 млн. лева.

Финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ спечели и община Благоевград. 98 хил. лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ по програмата, ще бъдат инвестирани в актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на общината. Изпълнението на проекта стартира в средата на тази година и трябва да приключи до края на 2018 г. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини