Банско шампион на Пиринско по ОП „Околна среда”

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Две са общините в Приинския край, които изпълняват проекти по ОП „Околна среда”, съобщават от Областен информационен център - Благоевград. Едната от тях е Банско с мащабния проект "Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Банско с изграждане на ПСОВ". Той е на стойност над 33 млн. лв., от които над 26 млн. са безвъзмездна финансова помощ. Дейностите по проекта се изпълняват и в момента. Те включват изграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК-мрежата на града, както и построяването на нова пречиствателна станция за отпадъчни води, която да обслужва града.

Предвидено е завършване на строително-монтажните работи в източната и западната части на Банско, засягащи ВиК-мрежата, както и завършване на работите по ПСОВ, включително външните ѝ връзки. Отделно от това, като специфичен компонент на работите, е и цялостно завършване на корекцията на река Глазне с цел предпазване от заливане на площадката на пречиствателната станция. Първата фаза на проекта, която беше изпълнена през предходния програмен период, беше на стойност 50 млн. лева.

Финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ спечели и община Благоевград. 98 хил. лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ по програмата, ще бъдат инвестирани в актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на общината. Изпълнението на проекта стартира в средата на тази година и трябва да приключи до края на 2018 г. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини