Дават парк "Македония" в Благоевград на концесия

Admin 13 Ноември 2017 15:22 Региона 0
Дават парк Македония в Благоевград на концесия
Снимка: Община Благоевград

Новият парк "Македония" в Благоевград ще бъде отдаден на концесия. Това обяви днес кметът Атанас Камбитов. В бъдещата концесия общината ще участва с апортна вноска - теренът. 

Според градоначалника това е единственият начин да се осигурят необходимите инвестиции за развитието на парка. Той допълни, че има изготвен идеен проект за зоната, който предвижда инвестиции за над 130 милиона лева.

Днес на пресконференция бе показана 3D визуализация на проекта, който предвижда в бившите казарми да се изградят десететажен хотел и още три многоетажни бизнес сгради за офиси с площ 10 000 квадратни метра всяка. В парка има място за църква и за музей на Македоно-Одринското опълчение, както и за много функционална зала с над 4500 места за зрители. 

"Поддръжката на подобен бизне парк е трудна, общината няма да може сама да се справи финансово. Затова ще търсим публично-частно партньорство", мотивира идеята си градоначалникът.

Той разкри, че е провел разговори с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за преместването на Военното поделение, което сега е до парк "Македония", край село Мощанец. Така общината би могла да се сдобие с още 110 дка земя, на които, може би, ще има зелен парк, тъй като в сега настоящия няма да остане място за зелени площи.

 

 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини