Искат от президента да опрости дълг на самотна майка от Слащен

Admin 13 Ноември 2017 14:34 Региона 0
Искат от президента да опрости дълг на самотна майка от Слащен
Снимка: фейсбук

Общинският съвет в Сатовча направи мотивирано предложение до президента Румен Радев за опрощаване на задължения на майка, която сама отглежда двете си деца. Това стана на провелото се в началото на този месец заседание на местния парламент. Молбата за опрощаване на вземане за неправомерно получено обезщетение за отглеждане на малко дете и дължимата лихва е от Кристина Иванова Буковинова, жител на село Слащен, община Сатовча.

Поради изпълнение на особените изисквания на Конституцията и Законите в Република България за опрощаване на публичните вземания те са единствено в правомощията на президента на Република България. Опрощаването се извършва при установяване на липса на собственост и липса на средства за осигуряване на жизнен минимум и при изключително тежко материално положение.

„Майката сама отглежда двете си деца. Доходите, които получава, са крайно недостатъчни за издръжката на децата ѝ и сумата, която трябва да върне – към 2000 лева, е непосилна за нея. Проблемът е, че малкото й дете е било на ясла, а тя е продължила да получава пълния размер на майчинството”, каза кметът на село Слащен – Джеит Незир. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини