Искат от президента да опрости дълг на самотна майка от Слащен

Снимка: фейсбук
Снимка: фейсбук

Общинският съвет в Сатовча направи мотивирано предложение до президента Румен Радев за опрощаване на задължения на майка, която сама отглежда двете си деца. Това стана на провелото се в началото на този месец заседание на местния парламент. Молбата за опрощаване на вземане за неправомерно получено обезщетение за отглеждане на малко дете и дължимата лихва е от Кристина Иванова Буковинова, жител на село Слащен, община Сатовча.

Поради изпълнение на особените изисквания на Конституцията и Законите в Република България за опрощаване на публичните вземания те са единствено в правомощията на президента на Република България. Опрощаването се извършва при установяване на липса на собственост и липса на средства за осигуряване на жизнен минимум и при изключително тежко материално положение.

„Майката сама отглежда двете си деца. Доходите, които получава, са крайно недостатъчни за издръжката на децата ѝ и сумата, която трябва да върне – към 2000 лева, е непосилна за нея. Проблемът е, че малкото й дете е било на ясла, а тя е продължила да получава пълния размер на майчинството”, каза кметът на село Слащен – Джеит Незир. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини