Напрежение и искане за оставка на шефа на онкологията в Благоевград

Admin 13 Ноември 2017 14:22 Региона 0
Напрежение и искане за оставка на шефа на онкологията в Благоевград
Снимка: BNR

Напрежение и страх от закриване тресат Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” в Благоевград.

Заради тежкото финансово състояние на здравното заведение управителят д-р Георги Георгиев внесе предложение до общината за закриване на част от отделенията. Става въпрос за отделенията, в които не се извършват онкологични операции. Според болничния шеф това ще стабилизира финансово здравното заведение.

Идеята за преструктурирането обаче разгневи работещите в онкологията медици. 40 души са се подписали под искането за отстраняването на шефа на онкоболницата, подписката е внесена в петък до кмета Атанас Камбитов и до председателя на общинския съвет Радослав Тасков.

„3 години чакаме д-р Георгиев да покаже, че може да ръководи болницата, но това така и не се случи. Все търси оправдания. Чашата на търпението ни преля, след като разбрахме, че е предложил да се закрият пет отделения – реанимация, хирургия, гинекология, микролаборатория и гастроентерология. Съгласява се с всичко – намаляват ни лимити, намаляват леглата, увеличават престоя на пациентите, а после сметката не излиза. Ние не сме фирма за банички, за да искат от нас печалба, лекуваме онкоболни хора, става въпрос за над 10 000 души”, коментират лекари.

В последно време е все по-трудно здравното заведение да се разплати с доставчиците на лекарства, намалено е и финансирането на клиничните пътеки. Затова често се търси финансова помощ от община Благоевград.

„При мен има анализ от д-р Георги Георгиев. Заявявам най-отговорно, че няма да вземаме никакви прибързани решения. Ще организираме широка дискусия с всички лекари от онкоболницата, с експерти от Здравната каса. Целта е да открием проблемите, да намалим разходите, да оптимизираме дейността на здравното заведение”, коментира кметът Атанас Камбитов. Той бе категоричен, че няма да допусне закриването на онкоболницата.

  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини