В Сандански обявиха конкурс за младежи с постижения

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” обяви конкурс за награди „С идея за бъдещето на Сандански” за ученици и младежи с принос и успехи в областта на образованието, културата, спорта. Целта е да се отдаде заслужено признание на изявили се млади хора от града, постигнали успехи през 2017 година, като по-този начин те да бъдат стимулирани да доразвият своите умения и талант. Номинациите ще се правят на три етапа.

Първият е от 10 до 22 ноември, всеки жител на община Сандански може да номинира еднократно младежи и ученици на възраст между 13 и 26 г. Номинираните в трите области трябва да отговарят на съответни критерии. За „Образование” те са отличен успех в училище или университет, завоювани призови места на олимпиади, състезания, дейно участие в различни форуми, международни проекти и граждански инициативи. За „Култура и изкуство” – участие в развитието на културния живот на общината, подпомагане и развитие на човешките културни ценности, културното многообразие и креативност, опазване и популяризиране на културното наследство, участие в доброволчески инициативи, свързани с фестивали за култура и изкуство. За „Спорт и физическа активност” – постигнати успехи и завоювани призови места на регионални, национални и международни първенства, насърчаване на физическа активност сред обществото, добър личен пример. Вторият етап е свързан със селекцията на номинацииге от специална комисия. След направена оценка журито ще класира по 5 номинации от трите области.

Финалният избор ще бъде направен чрез ново онлайн гласуване, в който всеки еднократно може да даде своя глас за предпочитания от него участник. Гласуването на гражданите ще е от 26 ноември до 3 декември. Крайният победител ще бъде определен по точкова система, в която еднаква тежест (50% на 50%) ще имат гласуване на гражданите и оценката на журито. Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на 7 декември на официална церемония в „Интерхотел Сандански“. Призьорите в конкурса ще бъдат удостоени с почетна статуетка, грамота и парична награда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини