В понеделник жители и гости на Банско правят блокада на пътя

Снимка: Юлен
Снимка: Юлен

В понеделник жителите и гостите на Банско ще блокират пътя за зимния курорт. На 13 ноември банскалии ще подновят протестите с искане за изграждане на втора кабинкова линия. Те ще се съберат в 16.30 часа на входа на курортния град откъм Разлог. За 10-15 минути ще бъде спряно движението на автомобили.

Протестите се организират от Сдружение „Бъдеще за община Банско". Официално те бяха обявени като "протест срещу „зелената мафия” и за изграждането на втори кабинков лифт в ски зона „Банско”.

По този начин банскалии ще напомнят на управляващите, че вече много дълго време очакват подкрепа за строителството на втори лифт.

"Ние също сме за опазването на природата, но трябва да се намери баланс между защитата на гората и развитието на Банско като световен курорт. Видни банскалии ще говорят пред протестиращите в подкрепа на изграждането на втори лифт”, сподели председателят на сдружението Димитър Русков.

Организаторите на протеста призовават любителите на зимните спортове, на които вече им е дотегнало от безкрайните опашки пред начална станция на единствения към момента лифт, да се включат в акцията.

От години решаването на този въпрос се отлага. Политици и управляващи непрекъснато заявяват подкрепата си за втора кабинка, но до реални действия така и не се стига.

Преди дни кметът Георги Икономов обяви,че юристите в общината подготвят ново предложение за изграждането на лифта, което ще бъде внесено за разглеждане в Министерски съвет. Целта на общинското ръководство е още догодина да стартират реални действия за осъществяването на този проект.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини