Фалшив сайт рекламира крем за стави от името на здравното министерство

Admin 08 Ноември 2017 12:32 България 0
Фалшив сайт рекламира крем за стави от името на здравното министерство

Фалшив сайт на Министерството на здравеопазването рекламира крем за стави, а сигналите за затварянето му обикалят различни институции от месец, но резултат все още няма, пише OFF News.bg.

Щом отворите http://medical-news.life/go/click.php?key=uviphz208u8ro4wvfwrn, попадате на сайт, който ви уверява, че сте във виртуалното пространство на българското Министерство на здравеопазването (все пак, до надписа стои българският герб). Следва интервю, уж публикувано от пресцентъра на МЗ, озаглавено дословно: "АКО НА ВАС ВИ КАЗВАТ, ЧЕ ДА ИЗЛЕКУВАТЕ КРЪСТА И СТАВИТЕ Е НЕВЪЗМОЖНО СЛЕД 50 ГОДИНИ, ЗНАЙТЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО!""  - ДОКТОРЪТ НА МЕДИЦИНСКИ НАУКИ, ПРОФЕСОР ДИКУЛ ВАЛЕНИН ИВАНОВИЧ". Под заглавието стои червен надпис - обещание първите купили си чудния крем да го получат с 50% отстъпка. Кремът струва 138 лева, но "щастливците" го вземат за 69 лева. От тях се иска да оставят име и телефон, а след като го направят излиза надпис, че скоро с тях ще се свърже мениджър.

Нито един от линковете към други рубрики в сайта (напр. "Министерство", "Здраве", "Дейност", "Документи", "Пресцентър", "Конкурси") не е активен, а текстът предизвиква съмнения, че авторът е българин. Неясно е и дали самият Валентин Дикул знае, че е давал интервю за български сайт.

Сигнал за сайта е бил подаден в Комисията за защита на потребителите от радио "Силвър", а OFF NEWS.bg търси за коментар МЗ и ГДБОП. От министерството, чийто истински сайт е: http://www.mh.government.bg, отговарят, че това е поредният сигнал и че са изпратили писмо до сектор "Киберпрестъпност" на ГДБОП преди месец и преди дни са изпратили още едно писмо. На въпроса какво е предприето Явор Колев от ГДБОП отговаря, че са получили писмото преди няколко дни, че се работи и че спирането на сайта не зависи от тях, а от хостинг компанията, която е в чужбина.

А докато институциите работят се появяват нови и нови сайтове с такова съдържание. Сайтът http://medicine-eu.info/go/click.php?key=0q4a890a0nh76uw4nprb е публикувал същото интервю и също твърди, че е на МЗ.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини