Банка в България нае на работа първия си хуманоид

Admin 05 Ноември 2017 11:04 Бизнес 0
Банка в България нае на работа първия си хуманоид
Снимка: Economy.bg

Екип на Мусала Софт разработи софтуер за хуманоиден робот, който представя продуктите и услугите на Банка ДСК. Решението е иновативно и първо по рода си за банкова институция не само в България, но и за целия Балкански полуостров, твърдят от компанията, съобщава Economy.bg.

Роботът, носещ името Pepper (“Пепър“), направи своя дебют на 2-ри ноември във високотехнологичния офис на Банка ДСК в „Сердика център“ (бул. Ситняково 48). 

Произведеният в Япония робот говори, жестикулира и реагира на движенията на този, който стои срещу него. Взаимодействието с човека е естествено и интуитивно благодарение на изкуствения интелект на робота, който улавя и от своя страна изразява серия човешки емоции.

Pepper вече познава добре предложенията на Банка ДСК и като истински консултант в разговор с клиентите и с помощта на интегрирания в предната му част таблет, предоставя полезна информация за условията за кредитиране, разплащания, банкови карти, парични преводи, интернет банкиране, мобилно банкиране и други. 

Наред с полезната информация за банковите продукти и услуги, Pepper е способен да забавлява с танц, да разказва приказки и да позира за селфи снимки с малки и големи посетители.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини