Доган дал картбланш за демонтаж на патриотите от властта

Admin 04 Ноември 2017 10:15 България 0
Доган дал картбланш за демонтаж на патриотите от властта
Мустафа Карадайъ, снимка: Клуб Z

ДПС започва действия за демонтаж на управляващата коалиция с националистическите партии, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след заседание, в което е участвал и почетният председател Ахмед Доган, пише Медиапул.

Следващата седмица ДПС ще проведат разговори с парламентарната група на БСП за искания от левицата вот на недоверие на правителството. Мишена на атаките на социалистите е партия ГЕРБ, докато целта на ДПС е да отстранят „Обединени патриоти“ от управлението, което означав, че ГЕРБ трябва да разчитат на ДПС, ако искат да останат на власт.

Преформатирането на властта е неизбежно, дали чрез предсрочни избори или по друг начин, то е задължително, каза още Карадайъ след заседанието на Централния съвет на ДПС. За нас не стои въпросът за сближаване с кой да е, ситуацията в страната е тревожна и трябва да преодолеем този проблем, за да вървим напред като държава, коментира той. По думите му европредседателството не може да е алиби за коя да е власт, още по-малко за власт с участието на националисти.

Централното оперативно бюро на движението е издало командата „всички срещу национализма“ и за целта ДПС ще използват всички позволени демократични, политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството, каза на пресконференция Мустафа Карадайъ. Според него демокрацията и стабилността в страната са под заплаха и това изисква спешни действия. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, подчерта лидерът на ДПС.

На въпрос дали искат оставка или преформатиране на кабинета в сегашния му мандат, Карадайъ каза : „Преформатирането е неизбежно. Дали с предсрочни избори, или не, то е задължително".

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини