Кения си избра предишния президент. Размириците са сигурни

снимка :  REUTERS
снимка : REUTERS

Сегашният президент на Кения Ухуру Кениата победи на повторните избори,набирайки  98% от гласовете, предаде Reuters.

Лидерът на опозицията Раила Одинга се отказа да участва на изборите, считайки ги за фалшифицирани, което според него е довело до такава огромна разлика Кениата от останалите кандидати за длъжността президент.

Предишните избори в Кения бяха в началото на август. Кениата и тогава победи , но с резултат 54%. Конкурента му Одинга тогава успя да получи 44%.

След обявяване на резултатите в страната тогава започнаха протести, довели до смъртта на няколко души. Одинга заяви, че изборите са били фалшифицирани.

През септември Върховният съд на Кения постанови, че изборите са се провели в непълно съответствие с конституцията , и отмени изборите като назначи нови.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини