Здравният министър Николай Петров подаде оставка

Admin 30 Октомври 2017 13:10 България 0
Здравният министър Николай Петров подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Разследване на бТВ, излъчено вчера показа, че фирми, които са близки до проф. Николай Петров, са получили обществени поръчки за 1,6 млн. лева от Военномедицинска академия (ВМА) в нарушение на правилата. 

Поръчките за материали за нуждите на ортопедията са спечелени от дружества, които са на семейството на мъжа, с когото живее дъщерята на Николай Петров - Руслана. Двамата имат и общо дете. Така на практика директорът на ВМА е подписал поръчките със зет си.

Един от договорите за доставка на медицински консумативи, сключен с дружеството „Ортопедие-Инвекс”, е на обща стойност 1 117 731 лева с ДДС. Фирмата е на Павлинка Нецова и е регистрирана на един адрес с ПР компанията на дъщерята на министъра Руслана Петрова. Освен това Павлинка е майка на Явор Цонев, т.е. е и баба на внучето на Николай Петров. 

Едно от нарушенията при даването на поръчките е, че спечелилите не са били регистрирани по Булстат.

На Борисов определено не му върви с поста, който е рекордьор по "ветровитост" в трите му кабинета. Само в първото правителство имаше 4-ма здравни министри - Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова, Стефан Константинов и Десислава Атанасова.

Във втория кабинет поста зае Петър Москов. Сега след оставката на Николай Петров практически премиерът за седми път ще си търси здравен шеф. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини