Добри практики и истории в местната система за почтеност

Admin 27 Октомври 2017 16:03 България 0
Добри практики и истории в местната система за почтеност
снимка : Илинденпрес

Асоциация „Прозрачност без граници” днес от 11 часа в зала „Сердика”-Шератон , София, организира регионална кръгла маса на тема „Добри практики и успешни истории в местната система за почтеност”.  Инициативата е част от проекта „Индекс на местната система за почтеност”, финансиран от фондация „Америка за България“.

Калин Савов, който е изпълнителният директор на Асоциация „Прозрачност без граници” посочи,че фокусът на срещата е да представи разработените добри практики и ефективно работещи модели на добро управление и политики за противодействие на корупцията и насърчаване на взаимодействието между институции, бизнес, граждански сектор и медии на ниво местно самоуправление и местна власт чрез Индекс на местната система за почтеност в България.

Д-р Катя Вълчева и Д-р Ваня Нушева от Асоциацията  „Прозрачност без граници” подробно разказаха за всички срещнати по време на проекта добри практики по места в различните Областни центрове в страната. В непринудената дискусия се включиха и представителят на благоевградската Неправителствена организация „Форум Балканика”, Станимир Радулов напомняйки за общинските съветници от Благоевград, които възприеха препоръката и гласуваха „Етичен кодекс на общинският съветник”за този мандат. От своя страна секретаря на Община Благоевград, г-жа София Янчева, сподели ,че съвсем скоро ще бъде назначен и омбудсман, с което ще се изпълнят препоръките на проекта „Индекс на местната система за почтеност” .   

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини