Русия е подвела НАТО за мащабите на военното учение Запад 2017

снимка :  REUTERS
снимка : REUTERS

Русия значително е понижила реалните мащаби на военните учения «Запад-2017», заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи РИА «Новости».

«Ние дадохме ясно да се разбере ,че мащабите и географската зона на ученията «Запад-2017» значително са превишили обема си и не отговарят на данните ,които Русия обяви по-рано», —каза Столтенберг след заседанието „Съвета Русия — НАТО”.

По негови думи, «много от съюзниците в НАТО» са посочили ,че данните се разминават от реалните мащаби на военизираната игра ,която проведоха Русия и Беларус през септември тази година.

В това време представителя на Русия при НАТО Александр Грушко отбеляза ,че няма никакви доказателства за превишената численост на войници, военна техника и увеличаване на територията за тези учения.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини