Фирми съдят болницата в Петрич за неплатени лекарства

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Петричката болница „Рокфелер”, която е в процес на обединение със санданската лечебница, продължава да е обект на фирми, които я съдят за неплатени лекарства. По три дела съдът в южния град призна за установени дълговете на здравното заведение. Една от фирмите има претенции за изплащането на 15 фактури за доставени стоки - лекарствени продукти и консумативи. Стойността им е 13 448,92 лв. Към тази сума има и лихва от 793,66 лв. За периода от 1 септември 2016 г. до 4 май тази година. Магистратите осъдиха болницата да заплати на дружеството още 1604,85 лв. разноски по заповедното производство и 1853,11 лв. за разноските по исковото
производство. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Благоевград в двуседмичен срок.

По друго дело съдът също призна за установено, че МБАЛ „Рокфелер” дължи на друга фирма сумата от 13872,54 лв., представляваща дължима и неплатена цена на извършени услуги в периода 03.01.2013 г. – 31.12.2013 г., по Договор за абонаментно поддържане на медицинка техника. Към тази сума се начислява и законната лихва, считано от 09.03.2017 г. до окончателното погасяване. Решението също може да се обжалва пред съда в Благоевград в двуседмичен срок.

Петричката болница дължи пари и на софийска фирма – 2411,89 лева. Задължението е за доставени лекарствени продукти през 2012 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини