Растер юг ООД ще чисти от снега улиците в Петрич

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Петрич определи депа за пясък, закупи допълнително и сол за поддържането на уличната мрежа през зимата. Вече е обявена и обществена поръчка с три обособени позиции за снегопочистване и поддържане на уличната мрежа през зимните месеци. Позициите са: снегопочистване и поддържане на улиците в град Петрич – 55 хил. лв без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Подгорски и Марикостински райони – 50 хил лв без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Огражденски район - 50 хил лв без ДДС.

За всяка една от позициите се е явил само по един кандидат, всички отговарят на изискванията, има сключени и договори към днешна дата. Уличната мрежа в града ще почиства фирма „Растер юг  ООД”, в Подгорски и Марикостински район изпълнител по зимното поддържане е фирмата „Живел Енерджи” ООД, в Огражденски район отново „Растер юг” ООД.

„Това означава, че фирмите следва да направят вече своята организация като предварителна подготовка на техника и обособяване на пунктове за изчакване”, уточни зам. кмета по „ТСУ и строителство” Минка Салагьорова. По нейна информация от минлата година има останали на разположение 12 тона сол, Общината обаче е поръчла още 50 тона за да покрие необходимостта за целия зимен сезон. В района на подгорските села вече са почистени банкетите покрай главния път, премахнати са храстите и сухите дървета. Където е било необходимо е направено и изкърпване на уличната мрежа, остава единствено освежаването на маркировката, който процес ще приключи до средата на месец ноември.

„Съгласувано с кметовете на села вече са определени и депата за пясък, до края на месец ноември по график ще се достави по места. Готов е и списъкът с машините по населени места, които могат да реагират най-бързо при необходимост”, обобщи Минка Салагьорова. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини