Очаква ни мека зима, циганско лято през ноември

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Очаква се зимата в Европа, включително в България, да е топла, с около 1-2 градуса над нормата. Валежите през идните месеци ще са по-малко от миналата година. Това прогнозира климатологът доц. Георги Рачев в сутрешния блок на БНТ.

Зимата идва бавно, но постепенно, съобщи той. Понижение на температурите у нас ще има днес, във вторник и в сряда. Очаква се те да са около 10 градуса в западната част на страната и 13-20 градуса в източната. В този период антициклонът "Улрике" ще избута средиземноморския циклон на юг и се очакват обилни валежи. 

Кратко затопляне ще има в четвъртък и петък (17-20 градуса), а през уикенда - отново дъжд.

В последния ден на октомври се очаква дъжд, а първите дни на ноември ще са ясни, с температури до 13-15 градуса, минимални - 5-6 градуса. От 10 до 20 ноември се очаква циганско лято, без валежи. А третата десетдневна на ноември се очаква и първият сняг.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини