МВР награди с почетно отличие шефа на пожарната в Благоевград

Снимки: МВР
Снимки: МВР

Вътрешният министър награди директора на РДПБЗН – Благоевград с почетно отличие. Благодарности за самоотвержената работа при справяне с огнената стихия над Кресна към пожарникарите отправиха областният управител и представители на местната власт

 „Всички вие сте герои“. С тези думи министърът на вътрешните работи се обърна към служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, областния управител на Благоевград, представители на местната власт в засегнатите от стихията общини, ръководителите на структурите, участвали в действията по огромното произшествие, които бяха гости на церемонията по награждаване на директора на РДПБЗН – Благоевград.

„Благодарение на съвместните усилия, координирани от комисар Георги Пармаков - отличен професионалист и ръководител, бе потушен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат допуснати жертви“, подчерта вътрешният министър и допълни: Почетното отличие „За доблест и заслуги“ е за неимоверния труд при защита на гражданите, който често остава невидим. Радев отправи лични благодарности към комисар Пармаков и пожела здраве, мотивация и успешно да продължава да стимулира колегите си в работата.

Думи на признание към всички, участвали в погасяването на пожара, и към полицаите за проведената образцова евакуация на хората отправи и директорът та ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

"Работихте пет денонощия под непрекъснат натиск и не допуснахте нито един гражданин да пострада или да загуби живота си. В резултат на съвместните усилия пожарът бе прекъснат и не засегна съседни населени места и Национален парк „Пирин“", каза той.

Главен комисар Николов отново подчерта приноса към успешната спасителна операция на горските служители не само от Югозападното държавно предприятие, но и от цялата страна, и на доброволците, работили рамо до рамо с пожарникарите. В този контекст той сподели ключови изводи, направени при анализ на всички действия по едно от най-големите произшествия за последните 10 години – по-нататъшно подобряване на координацията между всички структури и активна работа за развитие на доброволчеството в страната. Директорът на ГДПБЗН съобщи също, че на предстоящия Съвет за намаляване на риска от бедствия, ръководен от министъра на вътрешните работи, ще бъде предложен механизъм, чрез който да бъде увеличена възможността за използване и по-бързото въвеждане на летателна техника за гасене на горски пожари.

„Чест е да знам, че до нас има хора, на които винаги може да се разчита в такива тежки моменти“, заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Той и кметът на Симитли Апостол Апостолов изразиха дълбоката признателност на гражданите за професионалните действия на служителите на ГДПБЗН и на МВР: Благодарение на техния героизъм бяха спасени не само имуществото и покъщнината на жителите на селата Мечкул, Ощава, Стара Кресна и Влахи, но още по-важно - беше съхранен техният живот.

Комисар Пармаков благодари за топлите думи на признателност и прие връченото му от министър Радев почетното отличие „За доблест и заслуги“ – II степен като награда за всички свои колеги.

„Нашият труд е работа в екип, сам човек не би се справил в такава ситуация. Наградата е признание и оценка не само за служителите на РДПБЗН - Благоевград, а и за служителите на главната дирекция и останалите регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, които проявиха изключително старание, умения и професионализъм при овладяване на огнената стихия“, каза комисар Георги Пармаков. Той подчерта огромната помощ и подкрепа, оказана от областния управител на Благоевград и от кметовете на общините Симитли и Кресна и отново отбеляза, че справянето с огъня е резултат от общите усилия на горски служители, на представители на Министерството на отбраната, доброволци, аварийното звено на Столичната община и на местното население.

На церемонията по награждаване на директора на РДПБЗН - Благоевград присъстваха също заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на ОДМВР – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини